Home
Talk to me!


Visual Text ontwikkelt laagdrempelige methoden om een breed publiek actief bij de cultuur en geschiedenis van hun omgeving te betrekken. Dat gebeurt door ze op een wandeling of fietstocht ter plekke van informatie te voorzien. Op allerlei manieren: innovatief en traditioneel. Jongeren voelen zich aangesproken door het gebruik van nieuwe media als mobiel internet op hun mobieltjes en audiotours via hun eigen mp3-speler. Visual Text werkt samen met cultuur- en onderwijsinstellingen. Informatie: 020-4190022.

Het project Talk to me, ontwikkeld door Visual Text, stond voor wandelen met een mobieltje en MP3-spelers. Met alles erop en eraan: beschrijvingen, routeaanwijzingen, fotootjes, tekeningen. Voorwaarde was dat je beschikte over i-mode, gprs, vodafone life, umts, enzovoort, kortom: mobiel internet. Een print was niet eens nodig. Door slechts op één toets van je mobieltje te klikken, werd je geleid naar de volgende stap in de route.

De wandelingen zelf waren gratis en je betaalde meestal niet meer dan één euro aan mobiele kosten, afhankelijk van je telecombedrijf.
Het project is na een jarenlange succesvolle periode onder constructie.

N  I   E   U   W  S

Wereldroute in Indische Buurt, Amsterdam
Het project wereldroute wil de economische positie en de sociale samenhang van een een wijk versterken. De Indische Buurt in Amsterdam bijt daarbij het spits af.  Meer

Copyright © 2006 by ThijsExpo, Joost Zonneveld, Visual Text. All rights reserved.